x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Ben jij de projectleider die een wezenlijke bijdrage gaat leveren aan het ontwikkelen en borgen van natuurwaarden bij duurzaamheidsprojecten, ruimtelijke ontwikkelingen, woningbouw- en renovatieprojecten in Nederland? Dan is dit jouw kans!

Hier sta je voor en ga je voor

Je bent de spin in het web voor diverse projecten van soortenbescherming. Je onderhoudt korte lijntjes met alle belanghebbenden. Je werkt intensief samen met opdrachtgevers, bevoegd gezag en collega’s om natuurwaarden te bevorderen en borgen. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de ecologische inhoud, planning en het projectbudget. De projecten spelen zich af in het landelijk en het stedelijk gebied. Je adviseert onze opdrachtgevers bij het onderzoeken en onderbouwen van vraagstukken op het gebied van ‘groene’ wet- en regelgeving. Je gebruikt hierbij je kennis van de Wet natuurbescherming (Wnb) en benut de specialistische soortenkennis van je collega’s.

Op innovatieve en creatieve wijze pas je de ecologische randvoorwaarden toe in de praktijk en pak je de kansen om een ecologische plus tot stand te brengen. Of dat nu gaat om woningrenovatie, gebiedsinrichting, duurzaamheids- of infrastructurele projecten, bouw of sloop of het beheer van bermen of groen. In al deze situaties weet je op heldere manier de ecologische vereisten en de Wnb praktisch te maken voor de klanten.

Jouw adviezen zijn helder voor de klant en houdbaar in het juridische kader. Je bent een teamplayer, die beschikt over zeer goede communicatieve eigenschappen, zowel mondeling als vooral ook schriftelijk.

De vacature biedt meer dan alleen uitdaging
Met deze functie biedt ATKB een breed takenpakket en veel afwisseling. Je komt te werken in een professionele en informele organisatie van ruim 120 medewerkers, die staan voor alles wat te maken heeft met natuur en leefomgeving. Hiervan zijn 40 collega’s werkzaam bij Terrestrische Ecologie en nog eens 20 collega’s bij Aquatische Ecologie. Met die 60 mensen vormen we het op één na grootste ecologiebureau van Nederland.

Onze beweging zit in verdere verdieping en het voor onze opdrachtgevers verder ontwikkelen van synergie met onze collega’s van Bodem & Water en Geofysisch Onderzoek. Er is binnen ATKB veel aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers. Naast een fijne werkomgeving en deze uitdagende functie biedt ATKB een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Onze vestiging is Assen is voortgekomen uit Buro Bakker dat sinds 2020 integraal onderdeel uitmaakt van onze organisatie. Buro Bakker is op een aantal dominante ecologische terreinen, waaronder soortenkennis, de norm en ruggengraat van onze afdeling Terrestrische Ecologie. In Assen werken ca. 20 collega’s voor een keur aan opdrachtgevers: provincies, woningbouwverenigingen, gemeentes, Nationaal Coördinator Groningen, Staatsbosbeheer.

Nog vragen?
Mocht je vragen hebben over inhoud van de functie dan is Koen Breed van harte bereid deze te beantwoorden. Je kunt Koen bellen op 06-82012702.

Is je interesse gewekt?
Stuur dan je cv met motivatiebrief naar personeelszaken: personeelszaken@at-kb.nl.
Onze interesse gaat uit naar een senior specialist of iemand die dat niveau benadert.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.