x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Heb jij veel verstand van ‘groene’ wet- en regelgeving en wil je met deze kennis opdrachtgevers adviseren? Ben jij grondig en nauwkeurig en onderhoud je graag korte lijntjes met belanghebbenden?

Kun jij alle vragen met ‘JA!’ beantwoorden?
Lees dan gauw verder!

Dit is jouw uitdaging

Onze projecten spelen zich zowel af in landelijk als in stedelijk gebied. Je adviseert onze opdrachtgevers bij het onderzoeken en onderbouwen van vraagstukken op het gebied van ‘groene’ wet- en regelgeving. Je gebruikt hierbij je kennis van de Wet natuurbescherming (Wnb) en benut de specialistische soortenkennis van je collega’s. Je onderhoudt korte lijntjes met alle belanghebbenden en werkt intensief samen met opdrachtgevers, bevoegd gezag en collega’s om natuurwaarden te bevorderen en borgen.

Je houdt ervan om grondig en nauwkeurig te werk te gaan en brengt op nuchtere en standvastige wijze de ecologische gevolgen van projecten in kaart. Jouw evenwichtige en bevlogen manier van adviseren breng je ook over op klanten die onze natuur als ‘hinder’ ervaren. Je schrijft vlot en helder, juridisch en ecologisch houdbaar. Je wordt ingezet bij de uitvoering van diverse projectonderdelen zoals het opstellen van offertes, notities, rapportages en het uitvoeren van veldwerkzaamheden. Je rapporteert aan de projectleider. Bijdragen aan het ontwikkelen van kennis en het team vinden wij erg belangrijk. Je toont daarbij initiatief en verantwoordelijkheid.

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?

 • Minimaal HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring met soortenbescherming;
 • Bij voorkeur kennis en ervaring met gebiedsbescherming;
 • VCA of bereid dit te behalen;
 • Kennis van of ervaring met relevante protocollen;
 • Goede mondelinge- en schriftelijke vaardigheden;
 • Kennis van relevante wet-, regelgeving en procedures.

Dit zijn o.a. je taken en verantwoordelijkheden

 • Je draagt bij aan de realisatie van projecten op diverse werkvelden maar met de nadruk op soortenbescherming;
 • Je begeleidt en ondersteunt collega’s die minder ervaren zijn;
 • Je voert zelfstandig complexe projecten uit en rapporteert, indien nodig, over knelpunten, voortgang en resultaten;
 • Je kent Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) voorschriften en voert VGM gerelateerde taken uit.

Deze uitdaging ga je aan bij ATKB

ATKB is een groeiende en dynamische organisatie waar de kernwaarden ‘oog voor mensen’, ‘werken vanuit vertrouwen’ en ‘innovatie’ in het werk erg belangrijk zijn. Deskundig, praktisch, nuchter en wendbaar, dat is de kracht waarmee wij als onafhankelijk adviesbureau oplossingen bieden voor complexe vraagstukken op het gebied van bodem, water & ruimte, terrestrisch ecologie en aquatische ecologie. Onze adviezen, die wij voornamelijk leveren aan overheid en bedrijfsleven, baseren we op gegevens die wij het liefst zelf buiten verzamelen, met de voeten in de klei. Wij werken vanuit vijf vestigingen (Assen, Middelharnis, Waardenburg, Wageningen en Zoetermeer).

De vacature biedt meer dan alleen uitdaging

Er is binnen ATKB veel aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers. Naast een fijne werkomgeving en deze veelzijdige functie biedt ATKB een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vitaliteitsbudget en een leasefietsplan. Er is veel oog voor de ontwikkeling van medewerkers. Je komt te werken in een professionele en informele organisatie van ruim 130 medewerkers, die staan voor alles wat te maken heeft met natuur en leefomgeving.

Nog vragen?

Lidia Gerrits neemt graag de tijd om antwoord te geven op al jouw vragen via 088-1153200.

Is je interesse gewekt?

Stuur dan je CV met motivatiebrief naar personeelszaken: personeelszaken@at-kb.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.