x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Word jij gelukkig van het buitenzijn en heb je affiniteit met ecologie, vleermuizen en gierzwaluwen? Dan is onderstaande vacature heel geschikt voor jou! Komende lente- en zomermaanden wordt er weer volop gevlogen door vleermuizen en gierzwaluwen. Deze brengen wij voor opdrachtgevers in kaart.

Dit mag je verwachten
Kom bij ons team en je krijgt de kans om veldwerkervaring als ecoloog op te doen. ATKBatters wordt omschreven als een fijne werkplek waar jij de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen op het gebied van vleermuis- en gierzwaluwonderzoek. Daarnaast bieden we je het volgende aan :

 • Een goede beloning van € 24,- per uur. Dit uurtarief is inclusief toeslagen zoals vakantiegeld, avond- en nachttoeslag, vakantiedagen en transitievergoeding;

 • Gegarandeerde arbeidstijd van (gemiddeld) 8 uur per week, meer uren maken is wenselijk;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van € 0,23 per km;
 • Een dienstverband van 1 mei t/m 30 september of een gedeelte van deze periode;
 • Een training in de periode van 1 t/m 15 mei;
 • Deskundige begeleiding van ervaren ecologen;
 • Een professionele maar ook gezellige werksfeer.

Dit ga je doen

We starten met een training waarin we je informeren over veilig werken, het uitvoeren van de onderzoeken en (natuurlijk) de ecologie van vleermuissoorten en gierzwaluwen. Tijdens het werk ga je naar locaties waar waarschijnlijk vleermuizen en gierzwaluwen voorkomen. Omdat je nachtdieren observeert, ben je vroeg in de ochtend, laat in de avond of ’s nachts aan het werk.

Jij bent verantwoordelijk voor:

 • Het uitvoeren van minimaal twee onderzoeken per week in de avond of nachturen;
 • Het nauwkeurig uitvoeren van de onderzoeken;
 • Correcte verslaglegging m.b.v. foto’s en geluidsopnamen;
 • Het zorgvuldig omgaan met de door ons beschikbaar gestelde materialen.

Aan alle projecten is een ervaren en deskundig projectleider van ATKB toegewezen.

Dit ben jij
In deze rol is het belangrijk dat je houdt van werken in de buitenlucht en een hart voor de natuur hebt. Je bent flexibel met werktijden en de planning en vindt het niet erg om overdag wat slaap in te halen. Aangezien we geen invloed hebben op het weer, kun je makkelijk werkmomenten verplaatsen.

Daarnaast beschik je over:

 • Soortenkennis van vleermuizen en gierzwaluwen (dit is geen eis, wel een pré!);
 • Van nature ben je nauwkeurig en leergierig;
 • Een flexibele planning, het werk is afhankelijk van weersomstandigheden;
 • Een auto en rijbewijs om naar locaties te rijden die soms lastig te bereiken zijn;

Hier ga je werken
ATKBatters is een organisatie die nauw samenwerkt met ATKB. Je zult dan ook te maken hebben met deze collega’s. In ons werk staan drie kernwaarden centraal die de essentie van wie we zien en wat we doen weerspiegelen: ‘oog voor mensen’, ‘werken vanuit vertrouwen’ en ‘innovatie’. We beschouwen onszelf ook wel als de ‘doorgronders’- gedreven specialisten die vastberaden werken om de beste antwoorden naar boven te halen. Onze benadering is deskundig praktisch, nuchter, nieuwsgierig en wendbaar.

Solliciteren/ meer informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Laura Kijm van ATKB, te bereiken via 088-1153200. Heb je zin om het team met jouw kwaliteiten verder uit te breiden? Stuur dan je CV met motivatiebrief naar personeelszaken@at-kb.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan het zonder opdracht voorstellen van kandidaten kunnen geen rechten c.q. verplichtingen worden ontleend.