x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Met behulp van een drone is ATKB in staat om haarscherpe luchtfoto's te maken. De foto's kunnen daarna met behulp van gespecialiseerde software worden verwerkt tot geogerefereerde orthofoto's met hoge resolutie (tot 1cm/pixel). Deze bieden veel meer detail dan vrij verkrijgbare luchtfoto's (tot 25 cm/pixel). Ook is de meest actuele situatie op een locatie te zien.

Het fotomateriaal kan bijvoorbeeld worden gebruikt als basis bij projectplanning. Of door ATKB verder worden verwerkt tot geïnterpreteerde kaarten voor toepassingen in CAD of GIS software. Met een vlucht van 10 minuten kan op deze wijze 1 ha. in beeld worden gebracht.

Op bovenstaande detailfoto is de hoge resolutie van de verkregen luchtfoto's zichtbaar. Op basis van deze foto's kan bijvoorbeeld de:

  • staat van de verhardingslagen of eventueel daken worden geïnspecteerd;
  • aanwezige vegetatie gekarteerd worden;
  • terreininrichting worden opgenomen.
Voorbeeld orthofoto vanaf 50 meter hoogte

Onderin de foto is een paspunt zichtbaar (wit vlak met zwarte stip), waarmee de georeferentie van de luchtfoto's wordt uitgevoerd.

In onderstaande afbeelding is het verschil in resolutie te zien tussen vrij verkrijgbare luchtfoto's en dronefotografie. Wilt u meer informatie, neem gerust contact met ons op.