x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

In het verleden is gebleken dat de leidingen in de Rotterdamse kabels- en leidingenstrook zich, door verschillende oorzaken, moeilijk lieten vangen met een 2D-grondradar. Ons grondradarteam onderzocht de mogelijkheid om de leidingen in beeld te brengen met onze 3D-grondradar.

De 3D-grondradar bewijst in deze pilot een geschikt instrument te zijn voor het scannen van een kabels- en leidingenstrook.

" In het verleden is gebleken dat de leidingen in de Rotterdamse kabels-en leidingenstrook zich moeilijk lieten vangen met een 2D-grondradar. Ons grondradarteam onderzocht of het mogelijk is om de leidingen in beeld te brengen met de 3D-stapfrequentie grondradar.

Naast de gestapte frequentie (40 tot 3000 MHz) is vooral de array opstelling van de antenne (meerdere zenders/ontvangers naast elkaar) een groot voordeel van de 3D-grondradar. Door het grote scanoppervlak kan de 3D-grondradar van ATKB snel vlakdekkend meten. In banen van 1,5 meter breed zijn delen van de leidingenstrook gescand..... " Lees verder in het projectbericht: ATKB | Verificatie van kabels- en leidingenstrook Rotterdam met 3D-grondradar (at-kb.nl)