x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Halverwege de zomer van 2020 hebben wij de weg naar boven op de ladder ingezet. Begin februari van dit jaar hebben we de audits met een positief resultaat kunnen afronden.

De klim op de SCL hebben wij, gezien het aantal liefhebbers van stevige rockmuziek binnen ATKB, onze “Stairway to Safety“ genoemd. Wij hebben daar vanzelfsprekend niet alleen een intern verhaal van gemaakt, want ook onze externe stakeholders zijn daarbij betrokken.

De SCL is gebaseerd op gedrag, we moeten en zijn intrinsiek gemotiveerd om alleen nog maar veilig te werken. Ook kun je SCL alleen maar halen als je intensief met al je stakeholders duidelijk communiceert over veiligheid en vooral over wat beter kan.

Zo hebben we gezocht naar een middel om veiliger te kunnen werken op taluds, waar het Havenbedrijf Rotterdam onze opdrachtgever is. Dit hebben we in de markt gezet en zijn gekomen tot een klein trapje, welke momenteel uitgeprobeerd wordt door onze veldwerkers (zie foto).

Vanzelfsprekend is veiligheid en vooral ons gedrag ook doorslaggevend als we werken op o.a. hoogspanningslocaties van Tennet.

De SCL was een welkome aanvulling in de afstemming van onze projecten, van beide kanten.

Maar het hoeven niet altijd grote projecten te zijn, ook hele kleine klusjes kunnen grote risico’s hebben en ook daar hebben we oog voor. Naast ons VCA** certificaat is de SCL een prima aanvulling waarbij we nu onze “Stairway to Safety “gaan uitbouwen naar: “ATKB: waar Veiligheid leeft" waarbij “leeft” in deze een metafoor is naar het hart van ons bedrijf en de kern van ons werk.

Alles wat leeft en bloeit op onze aarde.