x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Er wordt een nieuwe generatie professionals voor onze natuur en leefomgeving opgeleid en daar dragen wij graag aan bij. Wij doen dat op verschillende manieren, zo verzorgen we bijvoorbeeld excursies of gastlessen voor vakopleidingen, sponsoren we studieverenigingen en hebben we geregeld stagiaires die met ons meelopen of een eigen opdracht vervullen.

Afgelopen periode droegen collega’s Piet, Max, Jan en Edward bij aan een gastles over wadi’s. Piet en Max legden de theorie uit van bodemdoorlatendheid, waarna de theorie door de studenten in de praktijk werd gebracht met verschillende praktijkonderzoeken rond de wadi’s. Wij deden dat voor studenten van de opleiding leefbare stad en klimaat aan Yuverta. Deze praktijkdag werd georganiseerd in samenwerking met Yuverta MBO Dordrecht en Woningcorporatie Woonbron Dordrecht.

Ook onze collega Jasper nam studenten mee het veld in. Hij ging met studenten liberal arts (een multidisciplinaire bacheloropleiding) van de Universiteit in Groningen op pad om hen de praktijk van ecologisch onderzoek naar biodiversiteit in de stad te laten zien.

Verder geven we onder andere al jarenlang gastcollege’s aan Milieukunde studenten op Hogeschool InHolland in Delft.

SROI
Gastlessen geven is een van de manieren waarmee ATKB haar social return on investment (SROI) vormgeeft. Daarnaast bieden wij ook vaste werkplekken, opleidings- en stageplekken aan medewerkers uit de Wet sociale werkvoorziening en Wajong. Naast andere programma’s voor beroepsbegeleiding van scholieren als werknemer, trainee of stagiair. Ook kiezen wij bij voorkeur toeleveranciers met een maatschappelijk karakter.