x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Leer meer over de wonderlijke wereld van de Nederlandse ondergrond en hoe de 3D-grondradar van betekenis kan zijn. Download ons whitepaper 'Samen voorkomen we graafschade!'.

Voorkom graafschade aan kabels en leidingen met 3D-grondradar

Het wordt steeds drukker in de Nederlandse bodem. Het huidige netwerk van kabels en leidingen breidt de komende jaren nog verder uit, onder andere door de aanleg van warmtenetten, de bouw van veel nieuwe woningen en de verzwaring en uitbreiding van het elektriciteitsnet. Ook zijn veel riolen aan vervanging toe en worden, met name in landelijke gebieden, nieuwe datakabels gelegd.
Al deze werkzaamheden in de ondergrond zijn niet zonder risico. Helaas komt het vaak voor dat kabels en leidingen worden geraakt bij graafwerkzaamheden. Dat leverde in 2019 zo’n 40.000 gevallen van graafschade op, waarmee 33 miljoen euro aan directe kosten was gemoeid. In 2022 is dat aantal gestegen naar ruim 46.000 schadegevallen en ruim 38 miljoen euro aan directe kosten. De indirecte kosten en het bijkomende ongemak zijn een veelvoud daarvan.
Wat doet de overheid om dit te voorkomen? En hoe kan een innovatie als de 3D-grondradar helpen?
Wij nemen u in dit whitepaper mee in de wondere wereld van de Nederlandse ondergrond.

Uw inschrijving wordt verzonden...

Uw inschrijving is verzonden,
U kunt nu de whitepaper downloaden
Download het whitepaper (.pdf)

Er is iets mis gegaan met de inschrijving. Check alle gegevens.