x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Wij gaan ervoor om ons werk steeds duurzamer uit te voeren. Ook afgelopen jaar zetten wij ons weer in voor een steeds duurzamere bedrijfsvoering. Dit is constante zoektocht in een balans tussen onze eigen ambities, de milieu- en klimaatwetgeving en onze certificaten. En daarnaast het beschikbare investeringsbudget binnen een gezonde bedrijfsvoering.

Afgelopen jaar hebben we onze eerste volledige elektrische bus voor het veldwerk van de afdeling Bodem en Water in ontvangst genomen. Daarnaast hebben we meerdere elektrische voertuigen voor lichtere werkzaamheden, zoals bestelwagens en een Leffert en een Ziesel voor geofysisch onderzoek (grondradar). Maar ook op andere vlakken zetten we stappen. Zo zamelen we onze oude bedrijfskleding, schoenen en PBM’s nu in voor Gaia - circulair; zij zetten maximaal in op herwinning van grondstoffen en zetten daarbij zoveel mogelijk medewerkers in met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze oude mobiele telefoons, tablets en toners leveren we in via eeko.nl. Naast dat waardevolle grondstoffen hergebruikt worden steunen we zo ook goede doelen.

Onze speerpunten liggen vooral op het wagenpark en het verder vergroenen van onze huurpanden, zowel binnen voor een beter binnenklimaat, als buiten voor de biodiversiteit. De panden en het vervoer zijn onze grootste bronnen van CO2-verbruik. Met de inzet van zonnepanelen, grotere afname van groene stroom en in de winter de temperatuur in de panden te verlagen willen we ons CO2-verbruik verlagen. Voor het wagenpark breiden we het gebruik van HVO-diesel verder uit en elektrificeren we waar mogelijk. Daarnaast stimuleren we carpoolen en OV-gebruik. Ook ons inkoopbeleid gaat verder onder de loep met het oog op duurzaamheid.

Transparantie naar onze opdrachtgevers en certificerende instellingen is belangrijk voor ons. Zij hebben volledig toegang tot onze CO2-portal.

Dit is niet alles, wat we nog meer doen lees je in ons duurzaamheidsverslag dat wij begin van dit jaar uitbrachten. Lees hier ons eerste duurzaamheidsverslag.