x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Een wadi is een brede greppel in de groenvoorziening, vaak voorzien van gras. Wanneer een wadi voorzien wordt van inheemse kruiden, vaste planten en eventueel bomen dan zorgt dit voor een betere infiltratie in de bodem van het opgevangen water. Het water infiltreert sneller en dieper langs wortelkanalen van verschillende soorten planten ten opzichte van infiltratie door een dichte graszode.

Infiltreren kun je leren
Het EcoWadi concept is een bundeling van de vakkennis van onze hydrologen én ecologen. Door de juiste techniek én de juiste planten te kiezen is het resultaat niet alleen een sieraad voor uw terrein, maar ook een effectieve oplossing voor het bergen van uw regenwater en goed voor de biodiversiteit.

Meer weten over de EcoWadi? Neem contact op met Marco Tanis (ecologie), hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.