x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Voor onderzoek naar kleine marterachtigen gebruiken we sinds kort aanvullend de struikrovermethode. We maakten met deze methode een mooi filmpje van een wezel.

De 'Struikrover' is een speciale buis waarmee marters met een wildcamera gefotografeerd of gefilmd kunnen worden. Met de methode kunnen we alle soorten marters op eenvoudige wijze volgen.

Tot voor kort ontbrak een goede inventarisatiemethode voor onderzoek naar het voorkomen van de kleine marters zoals wezel, hermelijn en bunzing. Deze soortgroep heeft daarom een achterstand ten opzichte van goed onderzochte soorten zoals vogels en planten. Kleine marters vervullen een nuttige rol vervullen in het ecosysteem als biologische bestrijders van schadelijke knaagdieren zoals veldmuis, bruine rat en woelrat. Uit onderzoek blijkt bovendien dat een goede marterstand ervoor zorgt dat er veel minder teken zijn. Daarom is het belangrijk om de kleine marters in beeld te brengen.