x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

De historie van een locatie is belangrijk. Het verleden vertelt ons veel over het gebruik van de locatie. Bebouwing verandert door de jaren heen, sloten worden gedempt en wegen worden verlegd. Het is fijn om dit terug te kunnen zien. Het helpt onze doorgronders om een inschatting te maken van de bodemkwaliteit, ecologische potenties of aandachtspunten voor een onderzoek met de grondradar.

Wij gebruiken hiervoor onder andere www.topotijdreis.nl, een website van het kadaster. Oude, geografische kaarten vanaf 1815 zijn digitaal beschikbaar gemaakt voor iedereen. Bij het doorlopen van een locatie terug in de tijd zie je ook heel goed hoe de nauwkeurigheid van de geografische kaarten verbeterd is in de loop van de jaren. Rond 1815 waren kaarten vaak een impressie.

Voor een gedegen historisch onderzoek (volgens de NEN 5725) raadplegen wij nog een heel aantal andere bronnen, zoals bijvoorbeeld archieven bij gemeenten. Een volledig historisch onderzoek van een locatie voeren onze doorgronders graag voor u uit.

Hoe zag jouw omgeving er vroeger uit? Kijk zelf op topotijdreis.nl.