x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Overlast van de eikenprocessierups inperken en tegelijkertijd biodiversiteitswinst behalen. In Leeuwarden gaan ze er voor. Op verschillende locaties in de gemeente is eikenprocessierups aangetroffen.

Om de eikenprocessierups in toom te houden én aan de biodiversiteit te werken zet de gemeente Leeuwarden daarom in op natuurlijke beheersing. De gemeente heeft RANOX natuuraannemer, in de vorm van partner ATKB, ingeschakeld om het probleem op te lossen en tegelijkertijd de biodiversiteit, op een duurzame manier, een flinke impuls te geven.

Lees hier meer over op de site van Ranox

" Overlast van de eikenprocessierups inperken en tegelijkertijd biodiversiteitswinst behalen. In Leeuwarden gaan ze er voor. Op verschillende locaties in de gemeente is eikenprocessierups aangetroffen. Om de eikenprocessierups in toom te houden én aan de biodiversiteit te werken zet de gemeente Leeuwarden daarom in op natuurlijke beheersing.

Op een in 2016 aangeplante strook eiken is de eikenprocessierups ontdekt. Het is een locatie met potentieel een hoog ‘overlastgehalte’ vanwege nabijgelegen school, wandel- en fietspaden. Actie is dus vereist om problemen te voorkomen. De gemeente heeft RANOX natuuraannemer, in de vorm van partner ATKB/Buro Bakker, ingeschakeld om het probleem op te lossen en tegelijkertijd de biodiversiteit, op een duurzame manier, een flinke impuls te geven....."