x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Kunststof peilbuizen gemaakt van aardolie in de bodem achterlaten na een bodemonderzoek? Een doorn in het oog van vele collega’s. Kan dat niet anders? Wij zetten ons in voor innovatie.

Enige tijd geleden is door VRM de BioBuis op de markt gebracht, een biologisch afbreekbare peilbuis van bioplastic Solanyl met als grondstof aardappelzetmeel. Toepassen en klaar zou je zeggen. Maar helaas werkt dat niet zo.

Er zijn allerlei onderzoeken en keuringen nodig voordat nieuwe materialen ook daadwerkelijk toegepast kunnen worden bij het uitvoeren van erkend grondwateronderzoek. Matthijs heeft in overleg met SGS (onze certificerende instelling) en SIKB een ingangsonderzoek voor deze BioBuis uitgevoerd. Daarmee wordt nagegaan of deze peilbuis geen invloeden heeft op de resultaten van de onderzoeken die uitgevoerd worden met de peilbuis.

Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat de BioBuis goed inzetbaar is bij grondwateronderzoeken, wanneer niet de verwachting is dat in de toekomst (>3maanden) de peilbuis opnieuw gebruikt moet worden.

Voor iedereen fijn dat deze peilbuis, in het bos, door de natuur afgebroken wordt zonder schadelijk residu.

Wilt u meer weten over de biologisch afbreekbare peilbuis of wilt u een specifiek bodemonderzoek hiermee laten uitvoeren? Informeer naar de mogelijkheden bij een van onze adviseurs.