x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Jaarlijks is onderhoud aan watergangen nodig om rivieren en kanalen hun functie van vaarweg en waterberging te laten behouden. Ook bij werkzaamheden in havens, bij sluizen en andere waterwerken is het belangrijk om de bagger- en/of waterbodemkwaliteit in beeld te hebben. Deze onderzoeken voeren we uit volgens de NEN 5717 en de NEN 5720.

Wanneer sprake is van onderzoeken in kleinere, ondiepe wateren dan voeren wij dit onderzoek uit vanaf de kant of vanaf een kleine boot met een multi-sampler of zuigerboor. Regelmatig zijn deze middelen niet toereikend. Wij zetten dan specialistisch materiaal in.

Specialistisch waterbodemonderzoek
Voor specialistisch werk in grote, diepe, en soms stromende wateren beschikken wij over specialistisch materiaal; een vibrocorer en valbom.

Vibrocorer
Bij waterbodemonderzoek in diepe wateren kunnen we gebruik maken van onze vibrocorers. Een elektrisch gedreven boormethode, waarbij een steekbuis met een trilkop de waterbodem in wordt gedrukt. Met onze grote en kleine vibrocorer kunnen we tot respectievelijk 2 en 5 meter diep in waterbodems bemonsteren.

Valbom
Bij waterbodemonderzoek in diepe wateren, waarbij alleen de toplaag van de waterbodem bemonsterd hoeft te worden kunnen we gebruik maken van onze valbom. De valbom bestaat uit een doorzichtige buis met een flink gewicht. Door de val en het gewicht dringt de buis in de waterbodem. Door de doorzichtige buis is de gelaagdheid en indringingsdiepte nauwkeurig te bepalen.

Ook voornemens om een ingreep te doen in de waterbodem van grote en diepe wateren? Onze doorgronders staan u graag vrijblijvend te woord. Neem contact met ons op via 088-1153200 of info@at-kb.nl