x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Voor de Europese Kaderrichtlijn water wordt een visstandonderzoek uitgevoerd in de Friese wateren. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van Wetterskip Fryslân. Samen met beroepsvissers en een medewerker van het Wetterskip voert ATKB het onderzoek uit. Er wordt onderzoek gedaan in twaalf verschillende wateren, waaronder de Friese beek de Linde. Met het onderzoek willen we de omvang en samenstelling van de visstand in kaart brengen om zo meer inzicht te krijgen van de ecologische toestand van de betreffende wateren.

De (Friese) pers weet ons weer te vinden bij dit onderzoek. Collega Stefan is aan het woord.

"Wetterskip Fryslân is weer bezig met de jaarlijkse vistelling. Dat doen ze om te zien hoe het is met de visstand in de wateren dat zij in hun beheer hebben. Want daaraan kun je dan weer zien hoe het gaat met de waterkwaliteit in onze provincie.

poster

Dit jaar wordt een deel van het onderzoek uitgevoerd in De Linde, bij Wolvega. Jan Roelsma van Waterschap Fryslân legt uit waarom er is gekozen voor deze beek."We doen continu onderzoek naar de waterkwaliteit met deze vistelling. Elke zes jaar ongeveer komen we bij de verschillende typen water. Vandaag is De Linde aan de beurt, en dat is een beek. Dus elke zes jaar kijken we hoe de beken ervoor staan. De Tjonger en het Lauwersdiep zijn andere voorbeelden van beeksystemen in Fryslân. Op die manier kun je door de tijd heen een mooie ontwikkeling zien van de waterkwaliteit."

Lees meer via de link.

https://www.omropfryslan.nl/nieuws/994432-vistelling-friese-beken-snoek-ambassadeur-van-schoon-water

https://www.omropfryslan.nl/nijs/994431-fisktelling-yn-fryske-beken-snoek-ambassadeur-van-schoon-water