Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer

ATKB beschikt over negen vaartuigen variërend van klein en draagbaar tot een groot vaartuig van alle gemakken en technieken voorzien. We bezitten diverse Carolina Skiffs. Carolina Skiffs zijn zeer stabiele en onzinkbare en dus veilige polyester werkboten. We hebben Skiffs van 12 voet (3,6 meter) tot 21 voet (6,30 meter). De grootste Skiff is voorzien van hydraulische winches voor het binnenhalen van een grote zegen. De boten zijn voorzien van buitenboordmotoren van 8 tot 60 pk. Alle motoren zijn van recente bouwjaren (maximaal drie jaar oud) en viertaktmotoren voorzien van de nieuwste technologie. Hierdoor zijn de motoren zuinig in brandstofgebruik en voldoen ze wat de uitstoot betreft aan de meest recente eisen. Onze grootste Skiffs zijn snelvarend zodat de onderzoekslocaties indien nodig snel bereikt kunnen worden.

Het grootste onderzoeksvaartuig is de ‘Snoek’. Deze aluminium boot is ontworpen en gebouwd naar onze wensen. De boot wordt voortgedreven door een 150 pk VolvoPenta dieselmotor met hekaandrijving. Tevens is de boot voorzien van onder andere twee spudpalen, hydraulische winches, marifoon, geavanceerde sonar en navigatie, verlichting en stroomvoorziening. Met de Snoek kunnen alle binnenwateren alsmede de kustwateren veilig bevaren worden.

Al onze boten worden op een trailer vervoerd en kunnen op deze manier snel naar de onderzoeklocatie.