x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

ATKB heeft een van de twee raamovereenkomsten voor bodemonderzoek in de gemeente Tiel gescoord. Met deze overeenkomst zijn wij de komende twee jaar, en mogelijk vier jaar, verzekerd van mooie projecten in de buurt van onze vestiging in Waardenburg.

Tiel is een stad en gemeente in de regio Rivierenland, provincie Gelderland. Naast de stad Tiel bestaat de gemeente uit de plaats Wadenoijen en gedeeltelijk uit de plaatsen Kapel-Avezaath, Kerk-Avezaath en Zennewijnen.

Voor de gemeente zullen wij historische en verkennende bodemonderzoeken uitvoeren en BUS-meldingen opstellen.

Bij een historisch onderzoek maken we op basis van archiefinformatie (onder andere dossiers bij de gemeente, bodemkwaliteitskaarten en oude luchtfoto’s) een verwachting over de aan te treffen bodemtoestand. Hierbij wordt niet daadwerkelijk een boor in de bodem gezet.

Bij een verkennend bodemonderzoek gaat er wel een boor de bodem in en worden de grond en het grondwater onderzocht.

Wanneer daadwerkelijk verontreinigingen worden aangetroffen is het nodig om een plan te maken voor hoe er met deze verontreiniging kan worden omgegaan. In veel gevallen kan dit door middel van een BUS-melding (BUS = Besluit Uniforme Saneringen). Het BUS is een landelijke regeling voor eenvoudige, gelijksoortige saneringen die in korte tijd afgerond kunnen worden. Het doel van deze regeling is het vereenvoudigen en versnellen van de bodemsaneringsprocedure en het verlagen van de uitvoeringskosten.

Wanneer nodig stellen wij een BUS-melding op voor de gemeente Tiel.

Foto: Else Ringnalda, wikipedia — CC BY-SA 3.0