x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Voor onze opdrachtgever GroenLeven voeren wij onderzoek uit naar de effecten van drijvende zonneparken. Inmiddels hebben wij de eerste resultaten kunnen delen met GroenLeven. Via deze link geven zij iedereen een inkijkje in de resultaten:

"In ons kleine landje is grond vinden voor zonnepanelen soms lastig. Water daarentegen hebben we meer dan genoeg! Door zonnepanelen te plaatsen boven industriewater, zoals zandwinplassen, halen we het meeste uit ons water. Het water kan nog steeds gebruikt worden én krijgt een duurzame dubbelfunctie. Zo hoeven we geen vruchtbare grond in te zetten voor zonneparken. Met ruim 250.000 gerealiseerde drijvende zonnepanelen in Nederland is GroenLeven marktleider op dit gebied.

Drijvende zonnepanelen en de natuur
Maar wat voor invloed hebben drijvende zonnepanelen op de natuur? Hier heeft ATKB – Buro Bakker op verzoek van GroenLeven onderzoek naar gedaan. Ook de Hanzehogeschool Groningen heeft dit bestudeerd. De Hanze-onderzoekers monitorden een jaar lang de waterkwaliteit onder een drijvend zonnepark op de Bomhofsplas. De eerste resultaten van beide onderzoeken zijn inmiddels bekend.... ".

Eerste onderzoeksresultaten effecten drijvend zonnepark op waterecologie en – biodiversiteit bekend (groenleven.nl)