x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

-PERSBERICHT-
Zoetermeer, 4 februari 2021 –
ATKB heeft adviesbureau De Groene Ruimte in Wageningen overgenomen. Met de overname van De Groene Ruimte breidt ATKB haar ecologische afdeling verder uit met kennis en ervaring. Tevens verstevigt ATKB met deze overname haar landelijke spreiding.

Margreet ter Steege, Hoofd Terrestrische Ecologie ATKB: “Met de overname van De Groene Ruimte (DGR) zijn we nog beter in staat om de markt te bedienen. De Groene Ruimte is een hoogstaand specialistisch ecologisch adviesbureau met jarenlange vaste relaties en een diverse kring van opdrachtgevers. Het bureau vormt een mooie aanvulling op de bestaande klantenkring en specialisaties van ATKB. Binnen ATKB is er een afdeling die zich bezighoudt met terrestrische ecologie (zgn. droge ecologie). De specialisten van DGR zijn een waardevolle toevoeging aan deze afdeling en zorgen ervoor dat ATKB een van de grootste bureaus in Nederland is waarin alle aspecten van de ecologie (aquatisch en terrestrisch) is ondergebracht.”

Bodem, water en juridisch ecologisch advies
ATKB biedt met haar ruime ervaring op het gebied van bodem, water en juridisch ecologisch advies een breed dienstenpakket aan oplossingen voor milieuvraagstukken. Bijvoorbeeld op het gebied van vergunningen, verduurzaming, biodiversiteit, klimaatadaptatie en asbest. Kenmerkend voor de aanpak van ATKB is de koppeling van veldonderzoek aan een deskundig en praktisch advies. Zij zijn doorgronders op elk niveau. Daarnaast maakt ATKB veel gebruik van innovatieve technieken, zoals de drone en de 3D-grondradar voor 3D-terreinopnames en telemetrie.

Over De Groene Ruimte
De Groene Ruimte is een ecologisch adviesbureau dat ecologisch onderzoek uitvoert, adviseert over ecologie en rekening houdt met beleid, inrichting, ontwerp en beheer van de directe leefomgeving. De kennis en ervaring staan garant voor doelgericht onderzoek, heldere conclusies en creatieve, praktisch uitvoerbare adviezen. De Groene Ruimte staat voor het aandragen van ecologisch verantwoorde en praktisch uitvoerbare oplossingen waarmee op een verantwoorde manier wordt omgegaan met de omliggende natuur.

Over ATKB | voor natuur en leefomgeving
ATKB is een adviesbureau dat zich heeft toegelegd op bodem- en waterbodemonderzoek, aquatische en terrestrische ecologie en geofysisch onderzoek. ATKB is in 2008 ontstaan uit een fusie tussen AquaTerra en Kuiper & Burger. Met ruim 125 collega’s in dienst, verspreid over vijf vestigingen is ATKB vanuit Assen, Middelharnis, Waardenburg, Wageningen en Zoetermeer landelijk gedekt en altijd dichtbij.

Downloads
20200204 PERSBERICHT ATKB neemt ecologiebureau De Groene Ruimte over
Foto ondertekening
Logo De Groene Ruimte
ATKB Logo Terrestrische Ecologie

Ondertekening overname met van links naar rechts:  dr. Margreet ter Steege (ATKB),  ir. Pieter Reijbroek (DGR) en ir. Philip Raaijmakers (DGR)