x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

In 1750 heeft cartograaf Beckering op de kaart van het plaatsje Wedde in Groningen een uitkijktoren ingetekend. Heeft deze toren er daadwerkelijk gestaan en zo ja waar?

Deze vraag leeft bij Jan Willem Kok en medebestuurslid Janke Westra van de Stichting Artphy. De Stichting Artphy speelt met de gedachte om in dit gebied een kunstobject te maken, dat heden en verleden verbindt. En het verhaal van de uitkijktoren tot leven brengt.

De plek van de uitkijktoren is op het oog niet terug te vinden, daarom werd ATKB ingeschakeld om met de 3D-grondradar een kijkje onder de grond te nemen. Zo scande ATKB de bodem tussen de nieuwsgierige lakenvelders.
Het resultaat is dat er op de radarbeelden een verstoring te zien is waar mogelijk puin in de grond zit. Op deze plek kan nu gericht gegraven worden.