x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

De boven- en ondergrondse ruimte in Nederland is schaars en wordt in toenemende mate gebruikt voor inrichting, opslag en transport. Voor de realisatie van een project is een betrouwbare inventarisatie van de inrichting van de boven- en ondergrond belangrijk. De bovengrondse inrichting is visueel waarneembaar waardoor vaak kan worden volstaan met het vastleggen van de aard en dimensionering van de inrichting. De ondergrondse inrichting is daarentegen vaak onduidelijk. Op de registratie van enkele aspecten na (zoals kabels en leidingen bij KLIC) is moeilijk te achterhalen wat zich in de ondergrond bevindt.

Door de inzet van een grondradar en het inmeten van de locatie met GPS is het mogelijk om de aanwezigheid en exacte locatie van ondergrondse structuren (zoals kabels, leidingen en bouwconstructies) in beeld te brengen. Daarnaast is het mogelijk om de bodemopbouw in kaart te brengen. Deze informatie kan waardevol zijn voor bijvoorbeeld een grondstromenplan.

ATKB adviseert u graag over de mogelijkheden met betrekking tot boven- en ondergrondse inventarisaties en heeft deskundigen in huis voor het uitvoeren van de werkzaamheden op de locatie, het uitwerken van de gegevens tot een overzichtelijke rapportage (waaronder 3D-kaarten) en het geven van een advies op maat.