x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Bij kunstwerkinspecties zorgen we niet alleen voor visuele inspecties, maar maken we ook gebruik van geavanceerde technologieën om diepgaand inzicht te verkrijgen. Met behulp van innovatieve technieken zoals grondradar bieden we een niet-destructieve manier om essentiële informatie te verzamelen.

Dat kan zijn het bepalen van de ligging van landhoofden, kabels/leidingen en stootplaten, maar bijvoorbeeld ook de dikte en laagopbouw van verhardingslagen. Met de hoogfrequente 3D-radar is het zelfs mogelijk de wapening en trekijzers te detecteren.

Grondradar is een veelzijdige tool die ons in staat stelt om een gedetailleerd beeld te krijgen van de interne structuur van kunstwerken. Of het nu gaat om het bepalen van de ligging van landhoofden, het detecteren van kabels en leidingen, of het analyseren van de dikte en laagopbouw van verhardingen, grondradar biedt een niet-destructieve methode om deze informatie te verkrijgen.

Naast kunstwerkinspecties kunnen we met onze 3D-grondradar ook duikerinspecties, spoorballastinspecties uitvoeren. Met behulp van grondradar wordt ook verhardingsonderzoek uitgevoerd. Asfaltdiktes en diktes van onderliggende fundatielagen worden vastgesteld. Door radardata te valideren met een beperkt aantal boorkernen wordt een hoge nauwkeurigheid verkregen.