x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Woningcorporaties staan voor een grote opgave met het bouwen en verduurzamen van woningen. Een samenwerkingsovereenkomst verlicht de lasten en zorgt voor efficiënte inzet van ecologische kennis en capaciteit.

Woningcorporaties moeten voor 2030 alle woningen met energielabel D t/m G duurzaam renoveren. Ook dragen zij bij aan de ambitie van het kabinet om 900.000 woningen te bouwen voor 2030. Bij het bouwen en verduurzamen van woningen speelt de Wet Natuurbescherming een belangrijke rol. In opdracht van woningcorporaties onderzoeken wij of er beschermde diersoorten aanwezig zijn en wat de gevolgen zijn voor deze diersoorten. De opgave wordt steeds groter en daarom hebben wij met steeds meer woningcorporaties een samenwerkingsovereenkomst. Met een samenwerkingsovereenkomst verlichten we de administratieve last en zetten we onze ecologische kennis en capaciteit efficiënt in.

Samenwerkingsovereenkomst Woonservice

Afgelopen week tekenden wij, samen met TAUW, een samenwerkingsovereenkomst met Woonservice. Voor Woonservice mogen wij samen het hele traject van onderzoek, aanvragen van ontheffingen en vergunningen verzorgen. Daarnaast plaatsen en beheren wij tijdelijke en permanente voorzieningen voor beschermde soorten wanneer dat nodig is. Bedankt voor het vertrouwen!

Ook samenwerken?

Staat u ook voor een grote opgave met het bouwen en verduurzamen van woningen waarbij beschermde diersoorten in kaart moeten worden gebracht? Wilt u hierbij minder lasten en meer efficiëntie? Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor een samenwerkingsovereenkomst te bespreken. Wij zijn u graag van dienst.