x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Het opsporen van een ondergrondse tank kan een uitdaging zijn. Maar met de inzet van 3D-grondradar is dat zo gebeurd. Oude tekeningen zijn vaak onnauwkeurig of de tank is toch ergens anders geplaatst, dan op tekening aangegeven. Radaronderzoek voorkomt veel graafwerk.

De tank op onderstaande afbeeldingen bleek tientallen meters verwijderd van de plek waar hij verwacht werd. Het wil ook voorkomen dat, zelfs wanneer een tank is verwijderd, de tankplaten nog in de ondergrond zijn achtergelaten. Deze tankplaten en de ligging van een groot aantal (deels onbekende) kabels en leidingen zijn in één moeite in beeld gebracht. Een grondradaronderzoek voorafgaand aan graafwerkzaamheden biedt altijd meerwaarde.

A: ondergrondse tank, B: tankplaten, C: 3D-radarscan, vlakdekkend over een gedeelte van het braakliggende terrein met ligging van de ondergrondse tank in geel gemarkeerd. De rode lijnen zijn kabels/leidingen in de ondergrond.