x
Buro Bakker is nu onderdeel van ATKB. Andere naam; dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Assen). Bereikbaar op 088 - 1153200 Lees meer
DGR is nu onderdeel van ATKB. Andere naam, dezelfde medewerkers, projecten en locatie (Wageningen). Bereikbaar op 088-1153200 Lees meer

Het realiseren van waterberging wordt in toenemende mate verplicht bij nieuwbouw en grootschalige renovatie. Van 2020 t/m 2022 hebben diverse gemeenten (onder andere Amsterdam, Rotterdam en Maastricht) een hemelwaterverordening vastgesteld waarin concrete eisen aan dergelijke waterberging worden gesteld. Ook willen gemeenten meer groen in de stad zien; omdat het slecht gesteld is met de biodiversiteit, maar ook om hittestress in de stad te verminderen. De EcoWadi is dé oplossing voor waterberging, hittestress en biodiversiteit.

De EcoWadi is een natuurlijke wadi, ook wel regentuin (“rain garden”) genoemd. Dit is een verlaagd deel in de groenvoorzieningen dat bedoeld is om regenwater op te vangen van daken, wegen en parkeerplaatsen.

Voordelen van begroeide wadi’s en regentuinen:

  • goedkope vorm van hemelwaterberging;
  • het vergroten van stedelijke biodiversiteit;
  • interessante aankleding van het terrein;
  • verdamping en dus verkoeling van de directe omgeving;
  • verbeterde infiltratie ten opzichte van reguliere graswadi’s;
  • aanvullen van grondwaterstanden in een periode van droogte.

Het EcoWadi concept van ATKB
Het EcoWadi concept van ATKB combineert bewezen wadi-techniek met gedegen ecologisch ontwerp. De vakkennis van onze hydrologen én ecologen wordt op deze manier gebundeld. De EcoWadi ontwerpen we op een dusdanige manier dat ecologie en hydrologie naadloos op elkaar aansluiten, binnen de geldende regelgeving.

Door de juiste techniek én de juiste planten te kiezen is het resultaat niet alleen een sieraad voor uw terrein, maar ook een effectieve oplossing voor het bergen van uw regenwater en goed voor de biodiversiteit.

Optionele dienstverlening
Na het leveren van het functioneel ontwerp moet de wadi vanzelfsprekend nog gerealiseerd worden. ATKB kan hiervoor desgewenst de volgende diensten verlenen:

  • het inschakelen van een aannemer en/of hovenier;
  • toezicht op correcte uitvoering van het werk (zowel civieltechnisch, ecologische en indien aan de orde milieukundige begeleiding);
  • installatie WadiLogger om het functioneren te monitoren (inclusief voor u toegankelijk dataportal)
EcoWadi voor aanleg - EcoWadi één jaar na aanleg